Vaak gestelde vragen

Waar kan ik gecoacht worden?

Bij mij op stal (locatie Wassenaar, Duindigt) of bij jou. Ik werk altijd buiten met de paarden. Bij stal zijn een toilet en parkeerplekken aanwezig. Alles is begane grond en prima toegankelijk. Neem contact op indien je hierover een vraag hebt.

Kan ik alleen een-op-een gecoacht worden? Of in een groepje?

Ik coach tot maximaal 8 personen in een keer (familie opstelling / team / groep). Indien meer personen, schakel ik de hulp in van een collega.

Kun je met ieder paard coachen?

Niet met agressieve paarden. De paarden waar ik mee werk staan niet 24 uur per dag in een stal, maar kunnen vrij rond lopen. Zowel uit veiligheids- als uit welzijns- en gezondheidsoverwegingen werk ik met paarden die een leven leiden waarbij wordt voldaan aan de basisbehoeften van het paard: buitenlucht, bewegingsvrijheid, direct contact met soortgenoten en toegang tot voldoende (ruw)voer.

Kan iedereen zich coach noemen?

Ik ben als Equine assisted coach aangesloten bij het kwaliteitsregister van het KREAC. Je moet je als coach dan houden aan de beroepscode, het profiel en de algemene voorwaarden. Mijn opleidingsspectrum beslaat: Level 1 – Coach, Level 2 – Coach & Familieopsteller met behulp van paarden.

Ik ben als coach ook ingeschreven bij de VIV. Dit is het beroepsregister voor coaches.

Ik lees dat je met paarden coacht. Maar ik wil helemaal niet met paarden gecoacht worden!

Ook dat kan! Mijn trainingen en coachingssessies worden op maat gemaakt. Uitgangspunt is de cliënt. Ik heb cliënten gehad die bang waren voor paarden. De paarden bleven op afstand in de paddock en de cliënt er veilig buiten.  Ik werk ook met behulp van dofna en hypnotherapie, dus alles is mogelijk en bespreekbaar. Gewoon even een berichtje sturen!